Heftruck kopen? Waar je op moet letten

Waar je op moet letten als je van plan bent een heftruck te kopen

Wanneer je op zoek gaat naar een bedrijf die een heftruck te koop heeft staan, zijn er wel een aantal zaken waar je op moet letten. Of je nu een gebruikte heftruck of een nieuwe koopt, het is belangrijk dat de heftruck die je koopt altijd voorzien is van een CE-markering. Zo’n markering geeft aan dat dat de heftruck voldoet aan alle regels die gelden in Europa met betrekking tot milieu, gezondheid en veiligheid. Alle heftrucks die gebruikt worden in Europa moeten voorzien zijn van zo’n CE-markering. Daarnaast is het belangrijk dat je weet voor welke doeleinden je de heftruck wil gaan gebruiken. Er zijn immers verschillende soorten heftrucks verkrijgbaar.

Verschillende soorten heftrucks

Er zijn verschillende heftrucks verkrijgbaar. Wanneer je op zoek gaat naar een bedrijf die een heftruck te koop heeft, zal je vast en zeker verschillende bedrijven tegenkomen die verschillende soorten heftrucks te koop hebben staan. Een voorbeeld van een veelvoorkomende heftruck is een gasheftruck. Zo’n gasheftruck wordt aangedreven met behulp van diesel of LPG. Een voordeel van een gasheftruck is dat zo’n heftruck vele malen goedkoper is om aan te schaffen dan een elektrische heftruck. De aandrijving van de heftruck is dus eveneens een zaak waar je op moet letten als je van plan bent om een heftruck te gaan kopen. Een gasheftruck heeft overigens meer vermogen dan een elektrische heftruck. Maar wanneer de heftruck vooral binnen gebruikt zal gaan worden, is een elektrische heftruck beter aan te raden. Dit omdat jij en je werknemers niet een hele dag blootgesteld willen worden aan allerlei uitlaatgassen. Daarnaast is het belangrijk dat je weet wat het hefvermogen moet zijn van de heftruck die jij wil gaan kopen.

Het hefvermogen

Het hefvermogen van een heftruck wordt bepaald door de hefcapaciteit en de hefhoogte. Voordat je op zoek gaat naar een bedrijf die een heftruck te koop heeft staan, is het belangrijk dat je weet hoeveel kilo de heftruck gemiddeld moet gaan tillen. Er zijn namelijk verschillende soorten heftrucks met allemaal een eigen capaciteit. Wanneer je dan voornamelijk zware en grote objecten wil gaan tillen met je heftruck, is het niet handig om een lichte heftruck aan te schaffen. Dit omdat er anders allerlei gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Daarnaast is het ook belangrijk dat je van te voren weet hoe hoog de stellingen in je magazijn of loods zijn. Dit omdat de heftruck wel de goederen van en in de stellingen moet kunnen tillen. Tot slot is het belangrijk dat je rekening houdt met een aantal overige kosten. Met alleen de aanschaf van een heftruck ben je er vaak niet. Misschien moet je wel diesel of LPG kopen omdat je een gasheftruck hebt aangeschaft. Ook met de kosten die je betaald voor diesel of LPG moet je rekening houden. Daarnaast heeft elke heftruck zo nu en dan onderhoud nodig. Ook met de kosten die je betaalt voor het onderhoud van de heftruck moet je rekening houden. Er zijn dus een aantal zaken waar je op moet letten op het moment dat je van plan bent om een heftruck te kopen.

Bron: https://www.heftruckdiscounter.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *