bevestigingsmateriaal online kopen

Professioneel bevestigingsmateriaal online kopen

Als je opzoek bent naar bevestigingsmateriaal dan kan je dit makkelijk online kopen tegenwoordig. Er zijn verschillende soorten bevestigingsmateriaal. Voorbeelden hiervan zijn bouten, schroeven, boorschroeven, ringen, parkers, moeren, schijven en houtschroeven. Bevestigingsmateriaal online aanschaffen is de makkelijkste manier als je geen zin hebt om naar de bouwmarkt te gaan. Als je bevestigingsmateriaal online koopt heb je alle tijd om rond te neuzen in de webshop, je keuze te maken en uiteindelijk je bestelling te plaatsen. In dit artikel wordt alles verteld over professionele bevestigingsmaterialen.

De verschillende soorten bevestigingsmateriaal

Afhankelijk van wat je wilt bevestigen zijn er verschillende soorten materiaal te koop die je kan gebruiken. Metrische bouten zijn hier een voorbeeld van, deze bouten hebben een metrische bout met metrische draad en bestaan in vele soorten en maten. Ze kunnen een zeskantkop hebben en deze worden vaak als standaard aangemerkt. Andere opties zijn bouten die een inbus aandrijving hebben of een torx of kruis kop hebben. Er bestaan tevens bouten zonder aandrijving zoals de slotbout, knevelbout, de oogbout en een schroefoog. Tevens bestaan er vele verschillende moeren. Ze kunnen voor verschillende toepassingen gebruikt worden die elk een eigen doel hebben. Meestal wordt gebruik gemaakt van de zeskantmoer of de borgmoer. Ook zijn er dopmoeren, de lage dopmoer, de dopborgmoer en de standaard dopmoer. Deze worden veelal gebruikt om eenvoudig dingen aan elkaar te bevestigen. Tevens is er een koppelmoer om draadeinden aan elkaar te bevestigen. Dan is er nog een inschroefmoer en een inslagmoer. De meest standaard moer is de hulsmoer met een inbus aandrijving. Als je twee of meer elementen wilt bevestigen dan kan je gebruik maken van een cilinderpen of een standaard splitpen. De meest gebruikte schijven en ringen zijn de sluitring, de carrosseriering, de veerring en de tandveerring. Sommige hiervan zijn ook geschikt voor een cilinderschroef of voor houtverbindingen. Je kan gebruik maken van zekeringsringen om het gat te zekeren. Als je een waterdichte afsluiting wilt hebben dan kan je een afdichtschijf gebruiken. Deze heeft aan de onderkant een EPDM laag. Als je opzoek bent naar een ring voor aandrijftechniek of machine en installatiebouw dan kan je een stelring kopen.

Andere soorten bevestigingsmateriaal

Als je iets wilt bevestigen op hout dan wordt er meestal gebruik gemaakt van een houtschroef, de spaanplaatschroef. De kan je kopen met een vol of een deeldraad en je kan ervoor kiezen of de bolkop verzinkt is of niet. De houtdraadbout of tellerkop schroef wordt veel gebruikt voor constructiewerk. Als je een corrosiebestendige schroef zoekt die sterker is kan je kiezen voor een vlonderschroef bij hardhout. Plaatschroeven, oftewel zelftappers of zelftappende schroeven, worden veel toegepast bij plaatwerk, spuitgietwerk of aluminium. Draadstangen of draadeinden zijn vaak makkelijk mee te bestellen bij je online order. Als laatste zijn er nog veiligheidsschroeven die ook wel anti diefstal schroeven worden genoemd. Deze worden met name gebruikt om te zorgen dat er geen inbraak of vandalisme gebeurd. Het is ook mogelijk om Woodies schroeven te kijken. Hierbij is voorboren meestal niet nodig en voorkom je het splijten van het hout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *