Laad paal

Wat er komt kijken bij laadpaal installatie

Voordelen van een eigen laadpaal

Oplaadpalen zien we tegenwoordig op veel plekken zoals fastfood ketens, tankstations of midden in de stad bij parkeerplaatsen. Dus waarom een eigen paal, bij een laadpaal zoals hierboven omschreven betaald u de energiekosten van het laden + een extra toeslag die naar de eigenaar van de laadpaal gaat. Mocht u dus een eigen laadpaal realiseren dan zullen de kosten op lange termijn duidelijk verminderd zijn. Maar de belangrijkste reden om een paal voor de deur te hebben staan is zodat er altijd een laadpunt beschikbaar is, dan kunt u uw auto laten opladen wanneer het u uitkomt . Moet u in de ochtend vaak vroeg weg, dan kunt u bijvoorbeeld elke nacht van te voren de auto aan de lader gooien.

Kan ik ook zelf de laadpaal plaatsen?

Zeker! Mocht u het zelf willen installeren dan is dat een optie, er komt wel wat kijken bij een laadpaal installatie maar dat gaat als volgt. Het belangrijkste hiervan is dat u zelf de laadpaal aanschaft, soms komen deze in een pakket met alle benodigde ‘doe-het-zelf’ artikelen. Maar voordat u die al laat thuisbezorgen moeten er nog wat dingen geregeld worden zoals wat voor connectie u in de meterkast heeft, afhankelijk daarvan kan er bepaald worden wat het maximale laadvermogen is en kan ook de manier van installeren veranderen. Er zal ook naar de groepen in uw meterkast moeten worden gekeken om te zorgen dat er geen maximums worden overschreden. Hiervoor kunt u het beste bij het type laadpaal kijken wat er qua voorwaarden nodig is en dan vervolgens uw netbeheerder te raadplegen over uw meterkast.

De kosten van een laadpaal

Een laadpaal is een investering tegen een redelijke prijs, van die prijs geven wij even een indicatie, we gaan er hier van uit dat u de paal laat plaatsen door een professional.
De gemiddelde installatie inclusief laadpaal zal tussen de €400 en €2500 uitkomen, het verschil in prijs is zo groot omdat het per installatie verschilt wat er moet gebeuren en wat voor extra’s er in uw meterkast geplaatst zullen worden, ook scheelt het wat voor type laadpaal u neemt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *