Amsterdam afvalcontainer huren

Afvalcontainer in amsterdam huren

De combinatie grofvuil Amsterdam. Het gaat de laatste jaren steeds beter. Stel: je hebt in Amsterdam een mooi appartementje gekocht, maar blijft na het verbouwen zitten met een berg grofvuil. In bepaalde delen van Amsterdam kun je dit grofvuil op bepaalde momenten gewoon aan de straat zetten, de gemeente Amsterdam zorgt er dan voor dat dit grofvuil wordt opgehaald. Ook kun je het grofvuil natuurlijk zelf wegbrengen. Daarvoor zijn er verschillende speciale inzamelpunten. Het alternatief is het huren van een afvalcontainer in Amsterdam waarbij met een afzetbak bij de woning zet.

Soorten afval

Als je een appartementje verbouwd, heb je natuurlijk verschillende soorten afval. Maar wat is nu grofvuil en wat is geen grofvuil in Amsterdam? Dat is heel simpel: grofvuil is afval dat niet in je vuilniszak past, of te zwaar is voor je vuilniszak.  Stel: je hebt een enorme lading piepschuim in de achtertuin liggen. Als je dit klein kunt maken en in een vuilniszak krijg gepropt (en de zak ook nog dicht krijgt), dan is dit piepschuim geen grofvuil.

Puin

Met bijvoorbeeld puin zit het iets anders. Dat heeft met het gewicht te maken. Als je namelijk een vuilniszak volpropt met kleine stukjes beton, dan wordt zo’n zak natuurlijk veel te zwaar. In Amsterdam is het dan de regel dat dit beton als grofvuil behandeld moet worden. In het geval van grofvuil van dit soort proporties is het misschien makkelijker om het niet aan de straat te zetten, maar om het naar een speciaal inzamelpunt voor grofvuil ergens in Amsterdam te brengen.

Afvalcontainer huren via internet

Als je een echt grote verbouwing hebt, dan zul je vaak ook een container huren om al je grofvuil in op te slaan. Bepaald materiaal in vuilniszakken proppen is dan helemaal niet nodig. Al het grofvuil kun je in de container kwijt. Er zijn in Amsterdam veel mensen die dat doen. Als je een rondje door Amsterdam rijdt op je fiets, dan zie je ze overal aan de kant van de straat staan. Eventueel kun je ook een bigbag huren. Dit is een grote afvalzak waar 1 m3 aan troep in kan worden gegooit. Denk aan puin, grofvuil, groenafval maak ook dakafval, plastic en papier. Vooral voor plekken waar geen grote container kan worden neergezet zonder een vergunning is dat een prima alternatief.

Weinig plek

Het huren van een container voor je grofvuil kost misschien iets meer geld dan het aan de straat zetten of in vuilniszakken proppen, het is wel verreweg de makkelijkste methode om van je afval af te komen. Let er alleen wel op waar je je container voor grofvuil neerzet. Want van al die containers die in Amsterdam op straat staan, staan er heel wat op vervelende plekken. En daar is Amsterdam net wat te klein voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *