voordelen uitbesteden werven en selecteren

Bespaar zeeën van tijd door samen te werken met een wervings- en selectiebureau voor bouwopdrachten

Het vinden van het juiste personeel in de bouw is voor veel opdrachtgevers best een lastige opgave. Bijna alle opdrachtgevers in Nederland van formaat maken dan ook vanwege deze reden gebruik van de diensten van een zogenaamd wervings- en selectiebureau. Deze instellingen zijn gespecialiseerd in het vinden van de geschikte kandidaten voor het project dat vaak van tijdelijke aard is. Daarnaast bespaart het de opdrachtgever vaak zeeën van tijd en administratie door dit onderdeel uit te besteden. Aan het samenwerken met een wervings- en selectiebedrijf zitten dan ook vele voordelen verbonden, wat het aantrekkelijker maakt dan om al de werving en selectie helemaal zelf in beheer te houden.

Er zitten vele voordelen aan het uitbesteden van het werven en selecteren van personeel in de bouw

Een van de voordelen van wervings- en selectiebureaus, is dat deze niets anders doen dan dit en dus ook een zeer groot netwerk hebben van verschillende kandidaten met specifieke kwaliteiten die ingezet kunnen worden. Het feit dat de meeste bouwprojecten tijdelijk zijn maakt het voor opdrachtgevers extra lastig om de juiste mensen te vinden, omdat kandidaten ook zoveel mogelijk zekerheid willen. Voor kandidaten is het werken via een wervings- en selectiebureau dan ook vaak een goede optie, omdat er vaker werk beschikbaar is en je wanneer een project is afgelopen makkelijker op een nieuw project voor een andere opdrachtgever ingezet kan worden.

Tip: Werving en Selectie Bouw CenterpointAdvies

Voor de opdrachtgever is het ook een voordeel dat wanneer er bijvoorbeeld mensen wegvallen of er meer mensen nodig zijn om vertraging van het project te voorkomen of in te lopen, er vaak snel geschakeld kan worden. Als opdrachtgever ben je dan ook een stuk flexibeler met de inzet van personeel en draag je daarnaast de bijbehorende risico’s niet alleen, maar samen met het wervings- en selectiebureau.

Als opdrachtgever behoud je het laatste woord en de zeggenschap

Wanneer je als opdrachtgever samenwerkt met een wervings- en selectie bureau dan betekent dit echter niet dat je de zeggenschap of besluitvorming uit handen geeft. Je stelt samen met het bureau de zoekopdracht op met daarin alle vereisten voor de kandidaten, zoals de verloning en de duur van het project. Wanneer een opdrachtgever en een wervings- en selectiebureau beginnen samen te werken dan is er vaak iets meer nauwere samenwerken en meer inmenging van de opdrachtgever. Zo is er bijvoorbeeld de optie om nieuwe kandidaten als opdrachtgever zelf te ontmoeten om te kijken of je tevreden bent met de selectie.

Uitgelicht: Centerpointadvies – Specialist in Bouwkunde en Civiele Techniek vacatures

Vaak wanneer er een vertrouwensband is opgebouwd en het bureau en de opdrachtgever samen succesvol meerdere projecten gedraaid hebben dan trekt de opdrachtgever vaak zijn of haar handen af van dit proces. Een wervings- en selectie bureau kan indien gewenst ook helpen met het omzetten van tijdelijke dienstverbanden in een vast dienstverband voor de opdrachtgever, mocht de samenwerking dusdanig goed bevallen en er voldoende werk beschikbaar zijn voor onbepaalde tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *