Het belang van een goed gelegd dak

Het belang van een goed gelegd dak

Het is vast geen geheim hoe belangrijk een goed gelegd dak is. Dat hoeven we u niet verder te benadrukken. Een dak beschermt u tegen alle invloeden van buitenaf. Om voor een goed gelegd dak te zorgen moet u er ook moeite voor doen, lees verder en ontdek hoe u dit kan bereiken!

Bescherming dak

Bescherming dak, hoe zorgt u hiervoor? Een dak beschermt u van de weersomstandigheden buiten en dat uw huis waterdicht is. Water in uw huis kan voor heel veel schade leiden en dit willen we koste wat het kost voorkomen! Een goed dak kan daarnaast ook waarde toevoegen aan uw huis, potentiële kopers kunnen het als een pluspunt zien als u uw huis wilt verkopen. 

Bescherming dak, hoe bereik ik dit?

Een goed gelegd dak is een dak in perfecte staat. Deze staat bereikt u alleen als u aandacht aan uw dak besteed. Dit betekent dat u wel is mag controleren of dit nog het geval is. Regelmatig onderhoud is nodig om een duurzame waterdichtheid te kunnen realiseren. Het dakvlak zal afhankelijk van het toegepaste dakbedekkingssysteem, materialen, de ligging van uw huis en het afschot hoe dan ook gaan vervuilen. 

Welk dak moet ik kiezen? 

Welk dak u op uw huis plaatst ligt aan uw voorkeur. Wil u een dak die lang meegaat? Kijk dan naar EDPM. Dit is de afkorting voor Ethyleen, Propyleen en Di Monomeer. Het is de meest ecologische keuze en is populair omdat het lang meegaat. Dakpannen gaan minder lang mee en zijn gevoelig voor verkleuring en mosvorming. Hetzelfde geld voor leien, deze zijn duurder van dakpannen maar gaan verder niet langer mee. Verder kunt u ook nog kiezen voor een rieten dak, jammer genoeg is het erg prijzig, gaat het niet lang mee en kan het niet op elk huis geplaatst worden. Kijk dus goed naar alle opties en wat het beste werkt voor u! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *