4 bekendste schroefkoppen

Probo schroeven biedt u een uitgebreid assortiment, en bied bijna alle soorten schroeven aan in diverse afmetingen, van 20 tot 60 millimeter. Door de jaren heen is het assortiment van Probo schroeven steeds meer uitgebreid, ze hebben voor zowel de professionele aannemer of klusbedrijf als voor de doe-het-zelver. Heeft u ze nodig voor een grote klus in en om het huis, of bent u op het werk vaak met een boor in de weer? Probo schroeven heeft de beste schroeven in huis voor iedereen! De meeste schroeven kunnen zonder voor boren gelijk worden gebruikt, dat kan u een hoop tijd en moeite schelen.

Ook heeft Probo schroeven veel verschillende schroefkoppen, onder andere deze;

Philips (PH)

De Philips schroefkop is handig voor een schroevendraaier omdat, de gleuven dieper zijn en de schroevendraaier er dan beter grip op heeft. Ook kun je de Philips kopschroeven goed gebruiken bij een gipsplafond. Bij snelproductie wordt vaak de Philips schroef gebruikt aangezien deze schroef minder precies werk vereist.

 

Torx  (TX)

De torx schroeven zijn afkomstig uit de auto-industrie, maar worden tegenwoordig ook veel in de bouw gebruikt. Een torxkop op een schroef bestaat uit een stervormig gat met zes hoekpunten waarin alleen de torxsleutel past.

4 bekendste schroefkoppen

Pozidrive (PZ)

De Pozidrive ook wel Pozidriv genoemd is de meest gebruikte kruiskopschroef die er is, dat komt omdat deze schroefkop veel grip heeft zo kan de schroevendraaier minder snel van de schroef afschieten. Deze schroef heeft korte sleuven en een dieper centrum, dit kan een voordeel zijn wanneer je de schroefboormachine gebruikt, deze schroef wordt ook veel gebruikt bij het vastzetten van spaanplaten.

 

Zeskantkop (SW)

De zeskantkop is eigenlijk geen schroef maar een bout. De onderzijde van de bout komt vlak tegen het materiaal bevestigt. Op de bovenzijde past een sleutel waarmee de schroef kan worden vast- of losgedraaid.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *