Rietdekker

Wat kost een rietdekker?

Er is vaak niet bekend wat een rietdekker exact kost. Of wat de prijzen zijn voor het vervangen van een rieten dak.

Rietdekken kosten

Graag leggen we in deze blog uit wat de kosten zijn. Al is dat soms nog best lastig aangezien er rekening moet worden gehouden met vele factoren.

 

Factoren voor de prijs van een rieten kap

Zoals aangehaald is de berekening vaak gebaseerd op basis van verschillende factoren. Graag leggen we enkele factoren voor die samenhangend zijn met de prijs:

  • Het soort riet en de samenhangende kwaliteit daarvan
  • De bereikbaarheid en de ligging van de woning
  • Het soort dak waarop de rieten kap moet komen. Is het bijvoorbeeld een traditioneel dak, een schroefdak of en zadeldak
  • Beschikt het dak over dakkappellen, dakramen en goten?
  • De hoogte en de hoek van het te bedekken dak-deel
  • En de totale oppervlakte van het dak spelen ook een rol

Het is hierdoor niet gemakkelijk om een vaste prijs te bepalen. Wel zijn er indicaties van de kosten. Zo zijn de kosten voor een dak met weinig details circa € 70,00 exclusief BTW en voor een dak met veel details al snel € 95,00 exclusief BTW.

Rieten kap vervangen kosten

Voor het vervangen van een rieten dak zijn andere kosten gemoeid dan voor het vernieuwen van een dak. Voor het vervangen van een rieten dak moet namelijk eerst het oude riet worden verwijderd en worden afgevoerd. Het verwijderen en afvoeren van een kap kan al vanaf circa € 1.500. Alleen ook hier geldt, hoe groter het oppervlak van het dak, hoe hoger de kosten zijn voor het verwijderen en het afvoeren ervan.

Onderhouden van een rieten dak

Voor het onderhoud van een rieten dak is het verstandig om gelijk bij vernieuwing een abonnement af te sluiten. Zo leidt een rieten dak amper schade en zijn de kosten lager door (preventief) onderhoud dan wanneer er écht wat aan de hand is. Zo kan het dak bijvoorbeeld worden geïmpregneerd tegen aangroei van mossen en algen. Dit verlengt de levensduur aanzienlijk.

Meer informatie of een gericht voorstel ontvangen? Kijk dan eens op rietdekkersbedrijfvanderlinde.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *