Waarvoor dient een KLIC?

Waarvoor dient een KLIC?

Ben je van plan om ergens te graven? Wil je een zwembad aanleggen voor heerlijke verkoeling in de zomermaanden? Je moet dan veel zaken regelen en ten eerste is het hebben van een vergunning van groot belang. Het aanbouwen en het aanleggen van een zwembad vereisen een vergunning, die je moet aanvragen bij de gemeente. Daarnaast moet er gegraven worden en hiervoor is een KLIC goedkeuring nodig.  Wanneer je geen KLIC goedkeuring bezit mag er absoluut niet gegraven worden. Doe je het wel? Dan is er een grote kans dat je een boete ontvangt voor het niet hebben van een KLIC goedkeuring. Maar wat is een KLIC precies? In dit artikel gaan we dat uitgebreid uitleggen zodat je precies weet wat het inhoudt.

KLIC

In Nederland lopen er veel kabels en pijpleidingen door de grond. Dit zijn waterleidingen, kabels voor het internet en kabels voor het stroom. Deze kabels en leidingen zitten allemaal in de grond en wanneer je begint met graven, kan het voorkomen dat je iets raakt. Een KLIC staat voor Kabels Leidingen Informatie Centraal en je kunt bij het kadaster hiervoor een KLIC-melding maken. Met deze KLIC-melding laat je weten dat je op een bepaalde locatie wilt graven en graag wilt weten wat er in de grond zit. Het kadaster zoekt dat voor je uit en geeft eventueel een goedkeuring, maar in sommige gevallen ook een afkeuring. Wanneer de KLIC-melding wordt afgekeurd mag je absoluut niet graven en betekent het dat er leidingen in de grond zitten. Een goedgekeurde KLIC-melding is 20 dagen werkdagen geldig en hierdoor kun je beginnen met graafwerkzaamheden. Let wel op, want naar 20 dagen is deze niet meer geldig en moet je een nieuwe aanvragen.

KLIC applicatie

Wanneer je jaarlijks veel KLIC-melding maakt bij het kadaster, kun je het overzicht helemaal kwijt raken. Als aannemer kan het zijn dat je veel graaft en verschillende graaf projecten hebt lopen. Daarom is het handig om te kijken naar een KLIC applicatie die je daarmee een duidelijk overzicht geeft. Er zijn namelijk applicaties die tot 2000 KLIC-meldingen kunnen beheren en dit ook weergeven met de geldigheid op een overzichtelijke kaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *